Fotografie exotických motýlů ze skleníku Fata Morgana v Praze

Motýli ve Fata Morganě - umělecké fotografie motýlů, Tereza Preislerová

Jarní výstava tropických motýlů v pražském skleníku Fata Morgana

Fata Morgana - motýli na okněUž několik let jsem se chtěla podívat na výstavu tropických motýlů, kterou každoročně pořádá Botanická zahrada v Praze.

Tuto akci jsem totiž navštívila s rodiči jako malá a hrozně mě to nadchlo, tak jsem si ji chtěla zopakovat, tentokrát i s pořádným foťákem. Naneštěstí mi do toho vždycky něco vlezlo a najednou už byl konec výstavy.. Ale letos se mi to konečně povedlo.

Botanická zahrada a její akce

Výstava většinou probíhá od začátku dubna do konce května a vy máte doslova možnost se procházet přímo mezi poletujícími krasavci.

Kromě této akce jsem navštívila ještě Noční prohlídku skleníku, která též stála za to. Má máma je zase velkou fanynkou tamní každoroční Výstavy kaktusů a sukulentů. Pokud by se vám takovéto zážitky též líbily, doporučuji přímo webové stránky Botanické zahrady.

Tropický motýl na listě - výstava exotických motýlů PrahaMotýli na 1. Máje? No, bylo tam „překvapivě“ trochu přelidněno.

Na výstavu jsem šla se svým přítelem na 1. Máje, takže nějaké ty lidi jsem na místě čekala, ale to, že tam bude až tak narváno, jsem netušila.

Venku před vchodem jsme čekali alespoň dvacet minut, než nás pustili dovnitř a to jsme ještě přišli v docela šťastnou dobu, protože za pár minut byla fronta ke vstupu ještě mnohem delší.

Nicméně co se organizace týče, tak to měli slušně zmáknuté, protože venku jste se sice načekali, ale přímo vevnitř ve skleníku byl počet lidí docela snesitelný.

Galerie motýlů

A protože jsem do skleníku přišla patřičně vyzbrojena zrcadlovkou, zde si můžete prohlédnout fotky, které se mi tam podařilo pořídit.

Jen mi bylo líto, že ti nejkrásnější a nejbarevnější motýli se tiskli ke sklu a drátěným zábranám, místo aby ochotně zapózovali na nějaké tropické květině.

I příští článek se bude tématicky týkat motýlů, ovšem tentokrát to nebudou fotografie motýlů, ale dveřní malba. 🙂

Sdílejte:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.